• Játékmenet-videón a The Settlers
  • Megjelenés 2020-ban

A PCGames.de lehetőséget kapott arra, hogy kipróbálja a The Settlers-t a Gamescomon, és most nekik köszönhetően láthatunk játékmenetbe is alaposabb betekintést. Maga a videó német nyelvű kommentárt kapott, de angol felirattal is nézhető. Ami a szöveg megértése nélkül is látszik, hogy a játék alatt dübörgő Snowdrop Engine igencsak kitesz magáért.

A jól ismert játékmenetet a már korábbi részekben bemutatkozott játékmeneti elemek mellett újabbakat is kapunk - az állatok például élnek, szaporodnak, meghalnak a mi beavatkozásunk nélkül is, de a túlvadászat, vagy az elszaporodásuk is veszélyeket hordoz. A hatszögekre bontott területen könnyebb az építkezés, és sokkal organikusabb a megjelenése kis városunknak, a terjeszkedés pedig a már szokott módon, őrtornyok segítségével történik.

Lakosságunkat a későbbiek során a kikötőből toborozhatjuk, majd az így érkező hordárokból munkásokat, építőket, vagy harcosokat képezhetünk. Ez utóbbiak aztán felszerelésüktől függően lesznek karddal, íjjal, vagy lándzsával ronthatnak az ellenfelükre, parancsnokuk vezetésével - a végén még eg nagy, több száz főt egymásnak eresztő csatát is megnézhetünk, ahogy az újabb éghajlatú területekre is vethetünk egy pillantást.

Végezetül azték mintára virágháborúkat is vívhatunk az arénákban, ahol kijelölt bajnokunk végzi el a hódítást, anélkül, hogy a kelleténél több vér folyna - ha látványos győzelmet arat, az ellenfél lakossága lázongani kezd és simán átáll hozzánk.

the-settlers-minicity.jpg