A Settlers hosszú múltra tekint vissza, az első játék 1993-ban jelent meg, Amigára és később MS-DOS-ra, a kritikusokat pedig lenyűgözte a középkori környezetbe helyezett, félig városépítő, félig RTS játék. Három évvel később már meg is jelent a második rész, 1998-ban pedig a harmadik, ezzel sorozattá bővült, a Blue Byte és az Ubisoft pedig 2010-ig készített Settlers játékokat, a Path to a Kingdom még teljes játék is volt a PC Gurunál, még 2015-ben. 

2019-ben a sorozat visszatér, ezúttal is a német Blue Byte csapata kódolja a játékot, és egyszerűen, reflektálva az első részre, simán a The Settlers címet kapta, plusz egy trailert. 

ubisoft001-04e2.png

 

A sorozat rajongói nemcsak ennek örülhetnek, hanem annak is, hogy az Ubisoft idén kiadja a The Settlers History Collection nevet kapott csomagot, amiben a sorozat összes eddig megjelent része szerepel, ez november 15-én jelenik meg. A játékok természetesen gond nélkül fognak futni a modern rendszereken, nem lesz szükség emulátorra, hogy futtassuk ezeket a régi játékokat. Az első epizód (The Settlers History Edition) pedig már önállóan is kapható, 5 eurós áron. Az Ubisoft a History Collection-höz is készített egy pofás videót, parancsoljatok!

 

Köszönjük a PlayStation Magyarországnak, hogy élőben tudósíthatunk a Gamescom-ról.