The Sims Stories: új termékvonal!Az új termékvonal címe The Sims Stories. Ki kell hangsúlyozni: ez egy teljesen különálló széria lesz, azaz semmilyen módon nem kapcsolódik az alapjátékhoz és a kiegészítőihez, azok egyikére sincs szükség a futtatásához. Aki játszott a TS2 konzolos verziójával, tulajdonképpen már képben van. A játék kétféle módot tartalmaz. Az egyik egy úgynevezett megrendezett sztorimód. A széria első darabjának címe The Sims Life Stories, ebben két történetet kell megélnünk. Az elsőben egy fiatal lány, Riley hazatér szülővárosába, új életet kezdeni, új barátokra, tapasztalatokra szert tenni, persze sok fordulattal, meglepetéssel tarkítva mindezt. A második hőse Vince, egy high-tech zseni, akinek a szerelemben eddig nem sok sikere volt, pedig nagyon szereti a szebbik nemet, így az ő érzelmi életét kell ápolgatnunk. A sztorimód mellett klasszikus szabadjáték is helyet kap, melyben a magunk által készített karakter élettörténetét kell megírnunk, megrendeznünk, lejátszanunk.

A széria kifejezetten a laptop-tulajdonosokat célozza meg. A mai, rohanó generáció már előszeretettel használja a hordozható gépeket, az alapjáték pedig kifejezetten a PC-re volt kihegyezve. Ez Sims Stories kifejezetten a „lapikra” készül: bármilyen egyszerű, akár alaplapi grafikuskártyán elszaladgál, és amint a játékos összecsukja a gépet, automatikusan szünetmódba kapcsol, kinyitáskor pedig felajánlja a folytatás lehetőségét. Emellett dedikált ablakos megjelenítésben is fut, így mellette lehet csetelni, bármilyen üzenetküldő szolgáltatással tartani a kapcsolatot a haverokkal.

A februárban megjelenő Life Stories után még két játék érkezése várható (ezek dobozképe látható oldalt). A nyárra datált Pet Stories-ban kisállattartó gazdik életébe kapcsolódunk be, a télen megjelenő Castaway Stories pedig egy lakatlan trópusi szigeten játszódik, itt kell hajótörött hőseinkkel új életet kezdeni.