The Walking Dead: A zombik látnak és hallanak!

A Terminal Reality és az Activision új The Walking Dead játéka az AMC nagy sikerű tévésorozata alapján készül, és ha minden igaz, 2013-ban meg is jelenik. Bár a játékról azon felül, hogy Merle és Daryl lesznek a főszereplők, sokat még nem tudni, a fejlesztők elárulták, hogy igyekeznek olyan közel maradni az alapanyaghoz, amennyire csak lehetséges, és ezért a zombik viselkedésére is külön odafigyelnek.

Az első és legfontosabb, hogy a zombik (vagy ahogy a sorozatban hívják őket, walkerek) hallanak:

"A játékban megeshet, hogy csendben kell be- és kilopakodnod valahonnan. Út közben összefuthatsz pár walkerrel, akiket jobb csendben kikerülni, mert ha fegyverropogással köszöntöd őket, könnyen egy egész hordányi élőhalott között találhatod magad. Továbbá a walkerek arra is képesek, hogy szag alapján megkülönböztessék az élőket a holtaktól. Az emberek kibocsátanak egy enzimet, amit a walkerek már messziről éreznek, és minél tovább állunk egy helyben, ez az enzim annál távolabbra száll." -- magyarázta Angel Gonzalez kreatív igazgató.

A játék így leírva nagyon jól hangzik, reméljük, hogy az Activision jó lóra tett a Bloodrayne és a Ghostbusters fejlesztőivel. 2013-ban minden kiderül.