Íme újra a szóban forgó videó:


Az ellopott videó a végleges, vagy ahhoz közeli minőséget mutatja?

Ahogy Adam (a CD Project RED elnökhelyettese) már válaszolt az illegálisan kikerült videóval kapcsolatban: ez a videó a The Witcher 2 nagyon korai verzióját használja, és semmiképpen sem mérhető a játék végleges minőségéhez. Ezt a videót hat hónapja dobtuk össze a lehetséges kiadóknak, és azóta sok minden megváltozott. Emellett pedig a videó a lényeget nem is mutatja meg, ami nem más, mint a történet. Minden erőfeszítést megteszünk arra nézve, hogy a sztori minél izgalmasabb legyen és a rajongóink pont azt kapják, amire számítanak.

Nem tetszik Geralt hangja. Ilyen lesz a végleges játékban is?

Miután sokan megnéztétek a videót, sok helyről kaptunk olyan visszajelzéseket a szinkronhangokkal kapcsolatban. Nagyon örülünk, hogy a csapatunk tagjai ilyen jól tudnak angolul beszélni, hogy angol anyanyelvűeknek hiszik őket. Ugyanakkor nem tervezünk új karriert azzal, hogy a világon először nem anyanyelvi színészeket használjunk. Szóval nem kell aggódni, a kaptafánknál maradunk. Viccet félretéve: a videóban hallható hangok természetesen nem véglegesek, csak a videó miatt mondtuk fel mi magunk a szövegeket. Egyébként Geralt hangját én sem szeretem...

A The Witcher fejlesztői készítik a The Witcher 2-t is?

Igen, csak apró változások vannak az ötvenfős csapatban. Az igaz, hogy voltak korábban kényszerű elbocsájtások, azonban ezek a The Witcher: Rise of the White Wolf, tehát a konzolos verzió leállítása miatt történtek.

Mikor jelenik meg a játék?

Nincs még megjelenési dátum. Majd a leendő kiadónk megteszi. Mindenesetre ne várjátok, hogy hamar a boltokba kerül. Még mindig bőven a fejlesztési stádiumban járunk, illetve egy hatalmas és komplex játékról van szó, úgyhogy még nagyon, nagyon sokat kell rajta dolgozni.

Mikor lesznek újabb információk a játékról?

Ezt a FAQ-ot leszámítva a közeljövőben biztosan nem. A hivatalos trailert és a többi információt is a kiadóval kell megbeszélni. Bocs.

Milyen motort használ a The Witcher 2?

Már nem az Aurora Engine-t használjuk. Egy teljesen új motort fejlesztettünk, amelynél arra törekedtünk, hogy mindent meg tudjunk valósítani vele, amire vágyunk. Tulajdonképpen hasonlít a régi motorra, de minden sokkal jobban ki van dolgozva és sokkal több lehetőséget kínál. Úgy gondoljuk, hogy el tudjuk kerülni azokat a gubancokat, amelyek az első Witcher fejlesztése során felmerültek. Viszont konkrétumokkal még nem tudok szolgálni, majd ha lesz hivatalos bejelentés.

Milyen platformokon jelenik meg a játék?

Bár a PC az elsődleges, konzolos verziót is szeretnénk. Több információt erről is csak a hivatalos bejelentés után tudunk közölni.