Sokkoló lehet bizony azoknak, akik továbbolvasnak, ugyanis itt végleg el lehet felejteni bármit, amit az egymagos rendszerekről és a középkategóriás gépekről tudunk. Igen bizony, az alkotás megköveteli azt, amit sok játékban inkább az ajánlott rendszerigény címszó alatt szoktunk olvasni. De nem is húzlak titeket tovább, íme a gépigény:

Minimum
  • CPU: Intel Core 2 Duo 2.2 GHz vagy hasonló képességű AMD
  • VGA: Nvidia GeForce 8800 512 MB vagy hasonló képességű ATI
  • RAM: 1 GB Windows XP-hez / 2 GB Windows Vistához és Windows 7-hez
  • Tárhely: 8 GB a játéknak, 8 pedig a bónusztartalmak számára

Ajánlott
  • CPU: Intel Quad Core vagy hasonló képességű AMD
  • VGA: Nvidia GeForce 260 1 GB / Radeon HD 4850 1 GB
  • RAM: 3 GB Windows XP-hez / 4 GB Windows Vistához és Windows 7-hez
  • Tárhely: 16 GB
A játék nagyjából ott folytatódik, ahol az első rész abbamaradt. Temeria királyságában sikerült rendet tennünk, a Lángoló Rózsa rendje elbukik, azonban a királynak még La Valette bárónővel van egy kis elintéznivalója, mivel valamilyen oknál fogva nem akarja Foltest királyt támogatni a déli területek káoszhelyzetének helyreállításában, így hát az uralkodó felkéri Geraltot, hogy segítsen neki a bárónőt jobb belátásra bírni. Ezzel Geralt felfüggeszti elsődleges célját, hogy megtalálja azt, aki Foltestet megtámadta (vele harcoltunk az első rész végén), de természetesen a fő történetszál a merénylő megkeresése lesz majd.

A második részt egy teljesen új motor fogja hajtani, ennek hála nem öröklődnek az első részből ismert problémák -- remélhetőleg --, a töltési idő is jelentősen csökkenni fog, ebből adódik, hogy a bejárható területek jóval nagyobbak is lesznek, mint az előző részben, de a grafika az, ami mindent überel. Olyan meseszépre sikeredett, hogy már az első képek, videók alapján kijelenthető: valami zseniális van készülőben a CD Projekt műhelyében.

A Witcher 2 nemcsak grafikája miatt lesz különleges, hanem sok más finomság is helyet kapott benne, ezekről  Miguel előzetesében olvashattok.