The Witcher 2: Assassins of Kings  HáttérképekA Ubisoft új másolásvédelmi eljárása sokaknál kiverte a biztosítékot drákói szigora miatt, ám kétségtelen, hogy a dolog működik, hiszen nem volt olyan könnyű feltörni a védelmet mint más játékok esetében, így nem csoda, hogy egyre több cég szimpatizál a módszerrel. Nemrég például a Namco Bandai alelnöke, Olivier Comte jelentette ki, hogy a hibái ellenére életképes megoldásnak tartják a Ubisoft védelmét, ezen közlemény azonban komoly visszhangot váltott ki a The Witcher-rajongók körében, a Namco ugyanis többek között a The Witcher 2 európai és ázsiai kiadója.

A fejlesztést végző CD Projekt RED illetékese azonban közölte, hogy habár még nem döntöttek a védelem kérdését illetően, nincs miért aggódniuk, a cég ugyanis osztozik a Blizzard azon filozófiáján, miszerint kiváló minőséggel és plusz tartalmakkal kell küzdeni a kalózkodás ellen, nem pedig ultra szigorú másolásvédelemmel.

A The Witcher 2 2011 első negyedévében fog megjelenni egyelőre csak PC-re, de a fejlesztők szeretnék a nem túl távoli jövőben PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is átportolni a játékot.