• A CD Projekt RED arra int, hogy ne a GreenManGamingnél vegyük meg a Witcher 3-at
  • A csapat nem tudja, honnan származnak ezek a kulcsok
  • A GMG válaszában azt mondta, hogy a CDP elfogadott partnereitől vették a kulcsokat
  • A bolt célja az, hogy minél kedvezőbben kínálja a játékot

A CD Projekt Red tegnap figyelmeztette a játékosait arra, hogy ha digitálisan szeretnék megvásárolni a május 19-én érkező The Witcher 3: Wild Huntot, azt ne a GreenManGaming áruházában tegyék, a cég ugyanis nem tudja, hogy pontosan honnan származnak azok a kódok, amelyeket egyébként egészen nagy, 35%-os kedvezmény mellett 32,5 fontért árulnak -- a legtöbb helyen ennél kisebb leárazással találkozhatunk, a Steamen például 50 eurót kell fizetni. Jelenleg a GOG-on a legolcsóbb a játék, ahol 35 eurót kell a pénztárnál hagynunk.

Természetesen a GreenManGaming válasza nem maradt el. A közleményükben kijelentették, hogy 2011. augusztus 11-e óta hivatalos viszonteladói a CD Projekt Rednek, sőt az elmúlt hat hónapban komoly tárgyalásokat folytattak a lengyelekkel a játék terjesztéséről, ám ezek a megbeszélések zátonyra futottak. A GMG állítása szerint a CD Projekt Red azokat a boltokat részesíti előnyben, amelyek tevékenysége nem ütközik a saját platformjának, vagyis a GOG-nak a működésével.

„Itt a GMG-nél őszintén hiszünk abban, hogy kulcsfontosságú különböző vásárlási opciókat nyújtani, sőt gyakran figyelmen kívül hagyjuk az anyagi előnyöket, hogy ezt meg tudjuk oldani.” -- olvasható a közleményben, amiben az is szerepel, hogy honnan származnak a kulcsok. A GMG indirekt módon, a CD Projekt által elfogadott partnerektől vásárolta meg a most árusított példányokat, a felkínált kedvezményből jelentkező pénzkiesést pedig a bolt állja, hogy minél kedvezőbben kaphassák meg a játékot a rajongók.

Ezek szerint tehát a GMG a jó fiú ebben a helyzetben, és érthető magyarázatot is adtak arra, honnan származnak a rejtélyes kulcsok, ám mielőtt még a helyzetet le tudnánk zárni, várni kell a CD Projekt válaszára, végső soron ugyanis rajtuk áll, hogy mit tesznek. Addig is érdemes várni a vásárlással, ha azt a GMG-nél tervezted.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!