Előbb a pletykák futottak be, majd a hivatalos megerősítés is: a THQ bezárja öt stúdióját, és alaposan megritkít két másikat. Az azonnal kinyírt öt áldozat a Paradigm Entertainment, a Mass Media, a Helixe, a Locomotive Games, és a Sandblast Game, míg a Rainbow Studios és a Juice Games állományának jó részétől szintén elbúcsúztak. Ezek mértéke nem ismert, de a Kotaku portál értesülése szerint utóbbi stúdiónál a 40 dolgozó közül 30 került az utcára.

A Paradigm Entertainment leginkább a Stuntman: Ignition című játékról ismert, mely ugyan jó kritikákat kapott, a piacon mégis bukott, ami miatt a THQ el is temette a brandet, de a srácok nevéhez fűződik a Beetle Adventure Racing, a Terminator: Dawn of Fate, és a Terminator 3: The Redemption. A Mass Media portolásokat végzett, annak idején ők írták át – sikeresen – N64-re a Starcraftot, illetve PS2-re a Full Spectrum Warrior és a Full Spectrum Warrior: Ten Hammers katonai „kiképzőprogramokat”. A Helixe a kézikütyükre és a Pixar-adaptációkra specializálódott, ismert címeik a The Incredibles, a Ratatouille, a Cars, és a Wall-E. A Locomotive Games konzolos banda volt (Jet Moto 3 a PS-re, MX Superfly, WWE Crush Hour, illetve a Destroy All Humans! Big Willy Unleashed Wii-re – ennek PS2 portját korábban már lelőtte a kiadó), míg a Sandblast jelenleg utóbbi brand új generációs verzióján melózott, a Destroy All Humans! Path of the Furon a tervek szerint jövő hónapban jelent volna meg X360-ra és PS3-ra – nem tudjuk, mi lett most a sorsa, de talán befejezték a fiúk, így ez lesz a hattyúdaluk.

A két megcsonkított banda közül a Rainbow Studios az MX vs. ATV franchise-ról ismert, míg az angol Juice Games a Juiced utcai autóversenyzős szériáról, amelyet a rossz piaci szereplés miatt januárban küldött roncsterepre a kiadó.

A THQ szóvivője elmondta: „Csak megpróbálunk folyamatosan és dinamikusan reagálni a piacra, legyen szó akár a saját iparunk történéseiről, vagy a gazdasági környezetről globálisan. Be akarjuk biztosítani, hogy a következő három-öt év jövedelmező és sikeres legyen”.

A kiadónak a mostani bezárások után 11 stúdiója maradt Észak-Amerikában, Európában és Ausztráliában.