Azt már tudjuk egy ideje, hogy az id legújabb játéka, a Rage nem jelenik meg idén. Az viszont meglepő volt, hogy pár külföldi kolléga kipróbálhatta a játékot. Az eredmény leesett állak serege volt, most pedig a program mögött álló tervező, Tim Willits árult el ezt-azt.

Először is a játék két lemez lesz Xbox 360-on, a váltás pedig a világ egy "logikus pontján" következik be. Az E3-on nem fognak sokat mutatni a Rage-ből, az igazi örömhullám ugyanis a nyár végi QuakeConra lett időzítve. Lehet, hogy ez egy 2011-es megjelenésre utalna? Tim erre nem felelt, annyit mondott csupán, hogy még nincs kész, de majd... sebaj, várunk.

A PC-s multi ezúttal is dedikált szerverek nélkül marad, ezt Tim ismét megerősítette. Ugyanakkor hozzátette, hogy még a multi sincs abban a fázisban, hogy beszélhessen róla. Azt viszont elmondta, hogy a játék kezdetén nem az egész világ lesz elérhető, hanem csupán egy szelete. Logikus döntés végül is.

Végezetül Tim beszélt az Infinity Ward botrányáról is. Mint mondta, a két alapítótag jó barátja, és nagyon szurkol nekik az új cég sikeres beindításához. Magáról a pereskedésről nem tud eleget ahhoz, hogy nyilatkozhasson.

A Doom 4 pedig... megvan és jó lesz, ennyi. Bemutató? Csak a Rage megjelenése után. Valószínű, hogy 2012-ben...