Jókora meglepetést okozott a Linkdown ötöse, amikor bravúros játékkal, ellentmondást nem tűrően, 2-0-ra verték a Békéscsabai E-sport Egyesület csapatát Magyarország első felelős ligarendszerű CS:GO bajnokságának elődöntőjében. Tishlerék azzal a győzelemmel bejutottak a döntőbe, a gubiékat pedig arra ítélték, hogy az iTHR ellen játszanak bronzmérkőzést.

Mindenki szoros összecsapásra számított, sokan az iTHR győzelmét várták, ám e kettő közül végül csak az első valósult meg. A szezon leghosszabb, legszorosabb, eddigi legizgalmasabb meccsét játszotta tegnap a BEE és az iTHR. Bo5 révén, a vétó elején két pálya esett ki, Nuke és Train. Helyettük volt Mirage, Vertigo, Overpass, Inferno és egy decider Dust2, amiken összesen 131 kört játszottak a csapatok.

Igazi maratoni mérkőzés volt a tegnapi, amin oda-vissza pattogott a labda végig, egyik csapat sem tudott igazán a másik fölé kerekedni, aminek az lett a vége, hogy 2-2-es részeredménynél, 6 órányi játék után Dust2-re vonultak a csapatok. Mindkét ötös remekül játszott a saját pályáin, az iTHR beválasztotta és meg is nyerte Mirage-t és Overpasst, míg a BEE Vertigon és Infernon tudott győzedelmeskedni.

tmpcsgogeneralbanner-v23.jpg

Az éjszakába nyúló mérkőzés végére azonban az iTHR mintha elfáradt volna. Láttuk már őket korábban Dust2-n, nem is játszottak akkor rajta rosszul. Tegnap azonban a BEE jobban bírta a hosszú távú nyomást és koncentrációt. Amennyire szoros volt az első négy pálya, pont annyira volt egyhangú Dust2, ami 16-1-es BEE győzelemmel ért véget, gubiék pedig így 3-2-es diadallal biztosították maguknak a harmadik helyet a bajnokságban.

A legnagyobb durranás azonban még csak most következik! Délután jön a döntő, a mérkőzés, ami megmutatja, hogy melyik magyar csapat a legerősebb jelenleg hazánkban. 17 órától szerverre lép a Linkdown és a Budapest Five, ők is egy Bo5-ös meccset játszanak és bár papíron a BP5 nagy fölényben van, a Linkdown nem egy csapatnak okozott már meglepetést a szezon során. Már csak a BP5 van hátra számukra.

60e1668e8946360e1668e89418-tippmixpro-csgo-masters-maratoni-131-koros-meccset-jatszott-a-bee-es-az-ithr-a-harmadik-helyert.jpg

A TippmixPro CS:GO Masters bronzmeccsének eredménye:

  • iTHR 2:3 BEE
  • Mirage - 16:14
  • Vertigo - 14:16
  • Overpass - 16:11
  • Inferno - 11:16
  • Dust2 - 1:16

A döntőt 15 órától kezdve élőben követhetitek az esport1tv Twitch csatornán és az Esport1 beépített pontgyűjtő felületén is. Ráadásul ez még nem minden! A döntő előtt a stáb tagok és a bajnokság játékosai egy showmeccsre is összeállnak. Ancientön küzd majd meg egymással a Bring Back Cbble és az Ancient Mains csapata, komoly körökre aligha, ellenben végtelen bökésekre és zeus killekre annál inkább lehet majd számítani.