A Titanfallt készítő Respawn Entertainment gárdáját a játékosok azzal vádolják, hogy lefizetik a sajtót. Az elmélet szerint a fejlesztők (feltehetőleg az EA segítségével) tetemes összegű pénzt áldoznak arra, hogy megvegyék a sajtó pozitív véleményét -- más magyarázat az érdeklődésre ugyebár egyszerűen nincs.

A vádakra a Titanfall producere, Drew McCoy válaszolt, mégpedig a NeoGAF hasábjain, ahol a következőket mondta: „Akik azt hiszik, hogy nem a több mint egy évtizedes, jól ismert sorozatok árnyékában éltünk az E3-as bemutatókor, pont akkora őrültséget beszélnek, mint amilyenek a lefizetésről szóló összeesküvés-elméleteik. Foggal-körömmel küzdöttünk azért, hogy létrejöhessen a játék, amiről addig senki sem tudott, s felkeltsük az érdeklődést. Megértem, hogy nem mindenkinek való, de azt mondani, hogy lefizetjük az embereket, tiszta elmebetegség, arról nem is beszélve, hogy ez a sértés netovábbja.„

Nehéz megmondani, hogy pontosan honnan jött az, hogy a Respawn lefizet mindenkit, de sejthető, hogy az EA-vel szemben táplált általános gyűlölet hozta ki ezt az emberekből. Nyilván ez nem sajátja az óriáskiadónak, hiszen a Sonyt, az Activisiont és jóformán minden más hasonló céget megvádoltak már hasonlóval.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!