A Square Enix nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy jön a Legacy of Kain sorozat következő része, de mikor megtudtuk a részleteket, a mosoly gyorsan lefagyott az arcunkról. A Nosgoth címre keresztelt program csak érintőlegesen kapcsolódik az eddigi részekhez, s inkább egy egyedi változatát mutatja be a vámpírokkal teli univerzumnak. Ez önmagában persze még nem volna probléma, s az sem feltétlenül baj, hogy nem a Crystal Dynamics dolgozik a programon, az viszont már igen, hogy egy multiplayer élményre kihegyezett játékkal állunk szemben, ez a megközelítés pedig nem is állhatna távolabb az egyszemélyes élményre koncentráló sorozattól.

Az egyelőre még kérdéses, hogy mikor fog megjelenni a játék, hiszen az első bejelentés is csak azért született, hogy a kiadó meggátolja a különböző, félrevezető pletykák terjedését. A formális leleplezés tehát nem biztos, hogy mostanában lesz, az sem biztos, hogy osztatlan siket tud majd aratni az új megközelítés, mellyel kapcsolatban már most negatívak a visszajelzések. A bajt súlyosbítja, hogy ez az egyetlen friss játék a Legacy of Kain név alatt, amit várhatnak a rajongók, pedig korábban nem is egy új projekt volt készülőben.

A NeoGAF egyik fórumozója hosszú kutatás után arra jutott, hogy az elmúlt években összesen tíz olyan Legacy of Kain játék készült, ami végül sosem látta meg a napvilágot. Ezek a következők:

  • Pillars of Nosgoth
  • Blood Omen: Legacy of Kain Enhanced
  • Sirens
  • Kain 2 (Crystal Dynamics)
  • Kain 2 (Silicon Knights)
  • Shifter
  • Soul Reaver 2 (nem az a verzió, ami végül megjelent ugyanezzel a névvel)
  • Chakan 2: The Forever Man
  • Legacy of Kain: The Dark Prophecy
  • Legacy of Kain: Dead Sun

Az információk szerint a játékok különböző stúdióknál, változó ideig készültek, ám valamilyen probléma miatt a sorsuk ugyanaz lett. A legfrissebb próbálkozás a Legacy of Kain: Dead Sun volt, mely a Climax műhelyében formálódott. Ebben a Soul Reaver sorozat eseményei után játszódó programban egy nyílt Nosgothban engedtek volna minket szabadjára a fejlesztők, két főszereplővel: az egyikük egy Gein nevű vámpír, a másik egy ember, Asher. Ők ketten a játék elején ádáz harcot vívnak egymás ellen, ám a sztori egy bizonyos pontján a lelkük összeolvad, ezzel lehetőséget biztosítva a játékosnak arra, hogy szabadon járkálhasson a szellemvilág és a halandók létsíkja között, valahogy úgy, mint ahogy azt Raziel tette.

A tervek szerint a Legacy of Kain: Dead Sun a PlayStation 4 egyik nyitócímének készült, ám a kiadó felmérései szerint a várható kereslet nem érte volna el az elvárt szintet, így a munkálatokat leállították. A pletyka szerint ennek a multiplayer módját emelték ki, s fogják valamikor egy önálló játékként kiadni Nosgoth néven.

Tíz Legacy of Kain játék készült