• A Crytek több Crysis játékot is tervez
  • Az egyik VR-ra készülhet el, a másik battle royale jellegű lesz
  • Legalábbis erről szólnak a kiszivárgott dokumentáció
  • Már ha igazi, mert a forrás megbízhatósága kétséges

Az Egregor nevű csapat „hobbija”, hogy zsarolóleveleket terjesztenek, és úgy tűnik, olykor-olykor játékfejlesztő stúdiók rendszerébe is betörnek. Legalábbis, ha igaz az, hogy a Crytek belső rendszeréből zsákmányolták azt a dokumentumot, ami a cég terveit ecseteli – hogy elkaszált vagy futó projektekről van szó, azt nem tudni. Az viszont biztos, hogy mindezt érdemes fenntartásokkal kezelni.

Na de a lényeg, a Crytek eme kiszivárogtatott információk szerint dolgozik vagy dolgozott a Hunt mobilos változatán, a új Ryse-on, a Robinson: The Journey 2-n, valamint két Crysis játékon, a Crysis VR-on és a Crysis Nexten.

Utóbbi a leírás alapján egy free-to-play battle royale játék, amiben játékosok százai harcolhatnak egymással immerzív környezetben. A játék nagy hangsúlyt fektet a nanoruha adaptív képességeire és a vizuális testreszabási lehetőségekre.

Hogy lesz-e valaha is battle royale Crysis, az jó kérdés, ugyanakkor a Crytek honlapján jelenleg is embereket keresnek egy eddig be nem jelentett, AAA-kategóriás játékhoz. Ez akár a Crysis Next is lehet, vagy bármelyik másik játék, a fen felsoroltak közül.