• Dungeons & Dragons: Dark Alliiance bejelentés volt a TGA 2019-en
  • A jövőben még több D&D játék érkezhet

Az egykor hatalmas népszerűségnek örvendő Dungeons & Dragons játékok a 2000-es évek elejére eltűntek, azonban a feltámadásuk már folyamatban van, hiszen érkezik a Baldur's Gate 3, sőt, a TGA 2019-en bejelentésre került a Dark Alliance alcímű játék is. Ennek kapcsán a Wizards of the Coast elnöke, Chris Cocks interjút adott a Gamesindustry.biz című újságnak, és kijelentette, hogy ez a két játék csak egy sorozat kezdete, mert az elkövetkező években 7-8 olyan játék jelenik meg, ami a D&D világában játszódik.

Ez összecseng Alex Gygax tavalyi nyilatkozatával, aki apja hagyatékának kezelője lett. Azt mondta, hogy soha meg nem jelent D&D kalandok alapján érkezhetnek játékok. Most ezt erősítette meg Cocks is, aki az interjúban a következőket mondta: "Azt szeretnénk, hogy minden egyes játék egy-egy nézőpontot mutasson be, és ezek minél jobbak legyenek. Azt senki nem szeretné látni, hogy a franchise minden részében ugyanazok a dolgok jelenjenek meg, vagy hogy a puskapor egyszerre legyen ellőve."

A bemutatott trailerből az látszik, hogy a Dungeons & Dragons: Dark Alliance egy akciójáték lesz, ami működhet, de a D&D világához igazán a körökre osztott harcokkal rendelkező szerepjátékok illenek. Remélhetőleg, abban a 7-8 játékban ilyen is lesz. Mindenki örülne neki.

d-and-d.jpg