Tom Clancy’s EndWar: erről van szó!A játék címe tehát Tom Clancy’s EndWar, mely a híres regényíró nevével fémjelzett franchise egy teljesen új, és kissé meglepő ága lesz. A sanghaji stúdió (Ghost Recon, Rainbow Six, Splinter Cell) által készített cím ugyanis egy háborús stratégia lesz, melyről azt hiszem, mindent elmond, hogy a Creative Assembly korábbi, a francia kiadó jelenlegi kreatív igazgatója, a Total War-széria egyik tervezője, a képünkön látható Michael de Plater irányítja a munkálatokat. Megjelenése még az idei, 2008. március 31-én záruló pénzügyi évben várható.

A játék a III. világháború hadszínterén játszódik, és a marketingszöveg szerint a technológia, a mesterséges intelligencia, a grafika, fizika és animáció olyan új szintjére lép, melyet az új hardverrendszerek előtti időszakban nem lehetett létrehozni - nem meglepő módon ezért jelenleg kizárólag következő generációs konzolokra jelentették be (csodálkoznék, ha PC-re nem jönne ki, egyelőre azonban csak a reménykedés marad). Sajnos azt, hogy a stratégia műfaján belül mire számíthatunk (TBS, RTS), még nem tudjuk, az viszont érdekes kitétel, mely szerint saját seregünket több száz másik ellen vethetjük be online (!) valódi, létező helyszíneken.

A háttérsztori a korábban már felfedett http://www.rev64.com/ weboldalon hallható - a belépéshez immár kód szükséges, melyet „csak itt, csak nektek” máris megadok: s9p1z6 (nekem csak IE alatt működött...). Összefoglalva: 2014-re kitör a világbéke, megsemmisítik a tömegpusztító fegyvereket, a világgazdaság stabilizálódik. Ám egy év múlva az oroszok hatalmas olajkészletet találnak, melyet jól ki is aknáznak, kitör az olajválság, felbillen az erőegyensúly, és ezt persze az egyesült USA/EU nem hagyhatja annyiban. Három év alatt kidolgoznak egy tervet, és fellőnek egy katonai űrállomást. Két év múlva ez az objektum terroristatámadásban megsemmisül, és ez olyan láncreakciót indít el, mely az emberiség legnagyobb, végső kataklizmájához vezet...

Bővebb információkat az EGM magazin május 8-án megjelenő számában olvashatunk majd, képek is akkor várhatók (egyelőre csak a fent látható logó futott be), természetesen akkor visszatérünk majd a dologra.