A Splinter Cell-sorozat központi eleme a történet, de korántsem ez az egyetlen vonzereje, ugyanis van egy érdekes, a normáktól teljesen eltérő multiplayer komponense is a franchise-nak, mely most, az augusztus 23-án esedékes Splinter Cell: Blacklistben visszatér. Természetesen a Spies vs. Mercs játékmódról beszélek, melyben állig felfegyverzett zsoldosok és a csendesen gyilkoló kémek esnek egymásnak.

A sorozat legújabb részében, akárcsak a többi játékelem, ez is jelentős átalakításon esett át, de az alapok azért megmaradtak. A kémek oldalán továbbra is az a feladatunk, hogy a pálya különböző pontjain elhelyezett terminálokat szabadítsuk meg értékes információiktól, a zsoldosok oldalán pedig a szemtelen belopakodók levadászása jelenti a fő célunkat -- a feladatok végrehajtása az, ami változott.

A bemutatkozó trailerből szépen látszik, hogy a korábbiakhoz képest több lehetőségünk lesz a Splinter Cell: Blacklist multiplayer módjában. Ez nem csak a pályák bejárhatóságában mutatkozik meg, hanem a rendelkezésre álló eszközök tekintetében is: új ketyerék segítik mindkét felet célja elérésben.

Splinter Cell: Blacklist -- Megjelenés: 2013. augusztus 23. -- Gépigény: CPU: 2 magos 2660 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.0, DX 10 / 512 MB, HDD: 12 GB