• Június 11-én debütál a Loki a Disney+ műsorán
  • Egy alternatív síkon látjuk az ídőt felügyelő szervezet fogságába került főszereplőt
  • Ton Hiddleston szerint Loki alakváltó, összetett személyiségére koncentrál a sorozat
  • Ezt jelzik a főcím folyamatosan átalakuló betűi is

Június 11-én debütál a Loki sorozat első évadja, amiben visszatérünk a Bosszúállók: Végjáték előttre. Alternatív idősíkon láthatjuk a címszereplőt, aki a Tesseract megszerzésével megszökött a Bosszúállók elől, és egy idősíkokat felügyelő szervezet fogságába kerül. Az örökös csínytevéseiről ismert figura így kelletlenül ugyan, de nekik segít időutazó akcióikban, hogy rendbehozzák a múltban balul elsült eseményeket.

Érkezett már egy mozgalmas előzetes a sorozathoz, most pedig a címszereplőt alakító Tom Hiddleston beszélt az Empire magazinnak Lokiról. A népszerű színész nem spoilerezett, de felhívta a figyelmünket néhány érdekességre.

„Szeretném megőrizni a sorozat újszerűségét a premierig, de a folyamatosan átalakuló és visszarendeződő főcímen érdemes elgondolkodni. A cím betűi állandóan változtatják az alakjukat, hiszen Loki maga a tökéletes alakváltó. Szeszélyes természete miatt az ember nem tudja eldönteni, hogy ő az MCU hőse, antagonistája vagy antihőse. Nem tudod, hogy megbízhatsz-e benne vagy sem. Szó szerint képes átalakulni asgardi őrré vagy Amerika Kapitánnyá. Thor egyszer odaszúrja neki, hogy kígyóvá alakulhatna.”

loki-series.jpg

Az angolszász nyelvekben háromféle karaktert különböztetnek meg: a hőst, vagyis a pozitív, azonosulásra hívó karaktert, az antagonistát, tehát a gonoszt vagy negatív hőst, illetve a magyar szövegekben rendre rosszul hivatkozott antihőst, ami nem a gonoszt, hanem az akár pozitív, akár negatív szerepre alkalmatlan, nem színpadra való figurát jelenti. Erről beszélt Hiddleston, majd hozzátette:

„Úgy gondolom, hogy az alakváltó címfelirat elgondolkodtató, amennyiben a sorozat az identitásról szól, arról, hogyan áll össze személyisége különböző darabjaiból a főszereplő és valószínűleg minden ember. Szerintem ez rendkívül izgalmas, Lokit mindig is nagyon komplex karakternek találtam. Ki ez, aki ennyi maszkot hord, folyton változtatja az alakját, és úgy tűnik, hogy az érzelmeit is?”