Az ilyen akciók legtöbbször csupán az interneten keresztül nyújtanak szórakozást, de vannak olyan marketingmutatványok is, amik arra ösztönzik az érdeklődőket, hogy kimozdulva a házból, az utcákon vagy épp a természet lágy ölén kutassák fel a nyomokat. Ilyen dili volt a Sötét Lovag premierjét megelőzően, s most hasonlóra -- bár a batmanes mókához viszonyítva visszafogottabb -- kincsvadászatra kell számítani az új Tomb Raider apropóján.

A Geocaching közreműködésével a Crystal Dynamics egy modern kincsvadászatot hirdetett meg, melynek során különféle kihívásokban lehet majd részünk az év folyamán. A játék a geocaching klasszikus formájában (megadott GPS-koordináták alapján kell megkeresnünk a kincset), és az új keletű Geocaching Challlenges segítségével is elérhető lesz (utóbbi lényege, hogy a három nagy mobil operációs rendszerre elérhető program GPS- vagy wifi adatok, esetleg a szolgáltató jeladótornyainak segítségével meghatározza, hogy éppen hol vagyunk, majd felsorolja az adatbázisából a közelünkben fellelhető ládákat). Érdemes tehát követni a Geocaching és a játék Facebook-oldalait és twitter-csatornáját, hogy időben értesüljetek az elrejtett zsákmányról.

A fejlesztők egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy a felfedezés örömén kívül a szorgalmas játékosok részesülnek-e valamiféle jutalomban, de esélyes, hogy később ehhez kapcsolódóan egy nyereményjáték is lesz.