A Tony Hawk: Ride a sorozat eddig legambiciózusabb része, hiszen játékirányítóként egy, a konzolhoz csatlakoztatható gördeszkát mellékeltek a szoftverhez. A probléma csak az, hogy sem a PS3-ra, Xbox 360-ra és Wii-re megjelent játék, sem az eszköz sem sikerült túl jól, amit a GameRankings 54-60%-os eredményei is jól mutatnak. (A legdurvább kritikát a GameSpottól kapta a játék: 3.5/10-et.) Ezt nevezik szép magyar szóval orbitális bukásnak. Tony Hawk azonban személyes sértésnek vette a negatív kritikákat...

"A kritikusok már előre le akarták húzni a játékot, mielőtt még egyáltalán kipróbálták volna, és aki számára nem úgy működött a deszka, mint ahogy elképzelték, azok keresztvizet is leszedték róla!" -- panaszkodott a felháborodott Tony. "Nem értek egyet azzal, hogy a deszka nem elég érzékeny. Akik ezt mondják, egyszerűen csak nem rázzák meg eléggé. És szerintem mindannyian eleve úgy álltak hozzá, hogy: »ááá, ez úgyis vacak lesz!«. Szerintem a Ride igenis marha klassz, és az is egy nagy tévedés, hogy csak a nevemet adom hozzá! Én kopogtattam az Activisionnél az ötletemmel, és minden részletét felügyeltem, állandóan játszottam vele, és igenis nagyon büszke vagyok rá!"

Hogy Tonynak mennyire van igaza a Ride-ról, vagy tényleg annyira vacak-e, mint ahogy azt a kritikusok írták, azt jómagam nem tudom kommentálni, mert még nem próbáltam ki, az viszont biztos, hogy ezzel az eszközzel a híres deszkás nem találta fel a spanyolviaszt. Még 2002-2003 tájékán lehetett kapni a régi Xboxra egy hasonló elven működő, gépre csatlakoztatható Logitech deszkát, ami ráadásul nemcsak egy játékkal, hanem többel is együttműködött. Jómagam is vásároltam egy ilyet (barátaim és akkori oldalbordám szarkasztikus megjegyzéseire nem hallgatva...), aztán alaposan meg is bántam, mert azzal a deszkával is épp az volt a baj, mint amiért a Tonyét kritizálják: nem volt elég érzékeny.

Tony Hawk: Ride tévéreklám