Az elmúlt egy hétben azon voltunk, hogy minden fontos újdonságot elhozzunk nektek a 2019-es E3-ról. Most pedig, hogy lezajlott az idei esemény, a PC Guru Online szerkesztősége összedugta a fejét, hogy összeállítson egy toplistát a legizgalmasabb új bejelentésekről: íme egy Top 5 azokkal az újonnan leleplezett játékokkal, melyek a leginkább megmozgatták a fantáziánkat.

top-5-a-legjobb-uj-jatekbejelentesek-az-idei-e3-rol.jpg

Deathloop

Az időhurok, mint téma több ízben is előjött az E3 során - ott volt például a 12 Minutes névre hallgató indie játék. A nagyobb figyelmet azonban az Arkane Lyon (Dishonored, Prey) fejlesztésében készülő Deathloop kapta, amely izgalmas alaphelyzetével érdemelt ki reflektorfényt, a játék ugyanis két emberről szól, akik egy időhurokban ragadtak egy veszélyekkel teli városban. A csavar: az egyikük meg szeretné törni, a másikuk pedig meg szeretné védeni az időhurkot - ezzel pedig megkezdődik kettejük harca.

  • Platform: nem ismert
  • Megjelenés: nem ismert

Elden Ring

Egy új FromSoftware játék bemutatása mindig nagy esemény - pláne akkor, ha egy akkora név is betársul a projektbe, mint George R. R. Martin, A tűz és jég dala regényfolyam írója. Még úgy is teljesen izgalomba jöttünk a fantasy akció-RPG miatt, hogy egy sejtelmes háttérsztori-videón kívül semmit sem láttunk még belőle, hiszen Mijazaki Hidetaka ezúttal is ott ül a rendezői székben, aki elmondta, hogy a Sekiro kitérője után ismét erőteljesebb lesz a szerepjátékos jelleg, illetve a sokrétű harci repertoár. Mindemellé pedig egy nyitottabb világot is kapunk majd, de ennek kapcsán még nagy a titkolózás.

  • Platform: PC, PS4, Xbox One
  • Megjelenés: nem ismert

Blair Witch

A lengyel Bloober Team mostanra jócskán bebizonyította, hogy ha valamihez, akkor a horrorhoz nagyon értenek, hiszen nekik köszönhetjük többek között a két Layers of Fear-játékot. Most pedig ismét egy kis belső nézetű rémisztgetésre számíthatunk tőlük, méghozzá egy ismert filmes franchise-ra ráhúzva, a Blair Witch ugyanis a blari boszorkány legendáját hozza el számunkra egy hátborzongató pszichológiai horror formában.

  • Platform: PC, Xbox One
  • Megjelenés: augusztus 30.

Ghostwire: Tokyo

Jöhet még egy kis horror? Nos, nekünk tutira - pláne akkor, ha a Tango Gameworks keze is benne van a dologban, hiszen a The Evil Within és a The Evil Within 2 után most egy teljesen új címmel rukkol elő a gaming-legenda Mikami Sindzsi által alapított stúdió. A GhostWire: Tokyo kapcsán egyelőre nagy a titkolózás: annyit tudni róla, hogy - nevéhez híven - Tokióban játszódik majd, ahol valamiféle furcsa, sötét erő elkezdi tizedelni a helyi populációt, sorra tűnnek el az emberek. Ezzel kell majd szembeszállnunk egy különleges képességekkel bíró főhőssel.

  • Platform: nem ismert
  • Megjelenés: nem ismert

Watch Dogs: Legion

A Watch Dogs: Legion bejelentése és körítése senkit sem lepett meg, hiszen a rengeteg pletyka és szivárgás után még hivatalos teasert is kapott az E3 előtt. Ettől függetlenül azonban nem mondhatjuk azt, hogy nem kaptuk fel a fejünket a Londonban játszódó harmadik rész kapcsán, hiszen az alapkoncepció egészen egyedinek ígérkezik: a kőbe vésett főhős helyett a komplett lakosságból szemezgethetünk, folyamatosan toborozva az embereket az ellenállás számára, több karaktert irányítva egymással párhuzamosan.

  • Platform: PC, PS4, Xbox One
  • Megjelenés: március 6.

És nektek melyik újonnan bejelentett játékok tetszettek a legjobban az idei E3-on?