Max Schaefer, a Runic Games vezetője őszintén vallja, hogy a Torchlight harmadik része hamarabb jelenik meg, mint a Diablo III. Max szerint a csapatuk, melyet sosem kívánnak 40 főnél nagyobbra duzzasztani, alkalmas lesz rá, hogy egy minden téren kiváló folytatást készítsen a Torchlight II-nek, mielőtt a Blizzard régóta várt Diablo III-a befut.

"A Blizzardnak igen nehéz dolga van. Nem állhat elő egy Torchlight 1-gyel, ami 20 dolcsiba kerül, mert az emberek rögtön megkérdik, hogy »Mi a fene történt a Blizzarddal?«. Ők nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust, mindennek, amit csinálnak, elképesztően aprólékosnak kell lennie. Ez nagyon kemény helyzetbe hozza őket, bennünket viszont nem köt ilyesmi." -- mondta Schaefer a Joystiqnak.

A külföldi kollégák azért kíváncsiak voltak, hogy Max komolyan mondta-e, és érdekes módon elég szilárd igen volt a válasz.

"Szerintem meg fogjuk csinálni, nem vicc. Ha kijön a Diablo III, elsőként veszem meg, mert nagy rajongója vagyok a sorozatnak, de tudom, hogy ez milyen nagy munkát jelent."

(A képek az első részből származnak.)