Pár napja számoltunk be róla, hogy a Kingdoms of Amalurt fejlesztő 38 Studios dollármilliós tartozással bírt a céget tulajdonló Rhode Island-i kormányzóság felé. Bár ennek nagyobb hányadát végül kifizették és a stúdió hivatalosan megmenekült, a napokban több vezető beosztású tag is megváltoztatta hivatalos online önéletrajzát, jelezve, hogy már nem dolgoznak a 38 Studiosnál.

Ma pedig a Joystiqnak egy magát meg nem nevező dolgozó egyéb rossz híreket is elárult: az informátor szerint a dolgozók május 1-je óta gyakorlatilag ingyen dolgoznak, a fizetésükről még csak szót sem ejtenek a cégnél. A héten egyébként a dolgozók biztosítása is le fog járni. Hogy csődbe megy-e a 38 Studios, egyelőre kétséges, noha a Joystiq forrása szerint "rosszul fest a helyzet".

A cég tulajdonában lévő szellemi tulajdon becsült értéke 20 millió dollárra rúg, így elméletileg az állam politikusainak is érdekük, hogy ne omoljon össze a vállalat. Sajnos azonban a hírek elég sötét jövőt festenek, egyes külföldi magazinok szerint a 38 Studiosnak már csak pár napja van hátra. A csapat egyébként eddig csak a tavasszal megjelent, és egyébként remekül sikerült Kingdoms of Amalur: Reckoningot adta ki, és per pillanat egy azonos univerzumban játszódó MMORPG-t fejlesztenek, mely a tervek szerint 2013 nyarán érkezne. A képek és az adatlap természetesen a Reckoningból származnak.