A Frozenbyte és a Nobilis közös, PS3 mellett PC-re is készülő játéka a fantasy-akció kalandorok számára ajánlott leginkább, de az előzetes információk alapján az unatkozó játékosok számára is biztosan hozhat majd pár izgalmasabb pillanatot. Az alkotás interaktív környezetével és fizikára épülő játékmenetével próbálkozik. A fantasy világ szokásos felépítésű; a sok ordenáré nagy kastély, kigyúrt, pajzsos lovagok, varázslók, változatos helyszínek és hasonlók igyekeznek színesebbé varázsolni képzeletföldét. A hangsúly, mint már említettem, a fizikán és a karaktereken lesz...

Gondolom mindenkinek ismerős lehet a "hős megmenti a világot, végül hepiend"-féle koncepció, úgyhogy bizonyosan már sok ember számára kirajzolódott némileg a történet. De ne szaladjunk előre, ismeretlen tényezőként kapunk egy misztikus eszközt, a Trine-t, aminek megtalálása kulcsfontosságú a királyság biztonságát illetően — kulisszatitok: a csúnya gonosz megint valami galád tettre készül. Természetesen a nemes küldetést három bitang lovag kapja; egy varázsló, egy tolvaj és egy harcos. Mindhárman egyedi képességekkel rendelkeznek, ki-ki jobb valamiben, ebből következik, hogy legtöbbször szükségünk lesz a céljainknak legmegfelelőbb karaktert választani, hiszen például egy varázsló jó lehet fejtörőkhöz, vagy egy tolvaj, aki fürge és könnyen kicselezi a hatalmas, de lomhább lényeket. Természetesen a harcos is jó valamire, mégpedig pusztításra, bármilyen helyzetben bevethető, személy szerint én nagyobb viadalokra ajánlanám.

A Trine megtalálásáig hosszú az út, rengeteg ellenféllel, rejtvényekkel kell majd szembenézni, de hát mi más lenne egy mászkálós akciójáték lényege? Megjelenés 2009 második negyedévében várható.