• A Tél szelei idén sem készül el
  • Helyette novemberben jön a Tűz és vér
  • Ez egy „kitalált történelemkönyv” lesz Targaryen-házról
  • 300 évvel játszódik a Tűz és jég dala előtt

G. R. R. Martin nagyjából 2010 óta dolgozik a Tűz és jég dala hatodik kötetén, a The Winds of Winteren, vagyis a Tél szelein, és a rajongók azóta is hiába várják, hogy megjelenjen. Sebaj, a sorozatból úgyis kiderül, mi lesz a sorozat vége, még úgy is, ha azért akadnak majd eltérések (már csak azért is, mert a tévésorozatban van olyan szereplő, aki meghalt, míg a könyvekben él).

Nos, rossz hír a Trónok harca fanoknak: idén sem fog megjelenni a Tél szelei. Ezt maga Martin árulta el, amikor bejelentette új könyvét, ami szintén ebben az univerzumban fog játszódni, de történet vagy karakterközpontú regényről, hanem egy afféle „kitalált történelemkönyvről” van szó.

A mű címe Fire and Blood, azaz Tűz és vér. A november 20-án megjelenő könyv a Targaryen-ház történetével fog foglalkozni, ami háromszáz évvel előzi meg a Tűz és jég dala eseményeit. Benne lesz mindenki, aki számít, I. „Hódító” Aegontól kezdve III. Aegonig, azaz a Sárkányméregig. Megismerhetjük a királyokat, feleségeiket, testvéreiket, gyermekeiket, barátaikat, ellenségeiket, háborúikat, törvényeiket és sárkányaikat is, mindezt mintegy ezer oldalon át.

game-of-throne-fire-and-blood.jpg