Turning Point: Fall of Liberty - a részletekMint azt már olvashattátok, a játékban egy alternatív múltat ismerhettek meg, ahol Churchill évekkel a második világháború kirobbanása előtt meghalt egy balesetben, mikor kilépett egy taxi elé. Ezek után nem volt, aki összefogja Európát, hogy szembeszálljon a náci hadigépezettel, így ők elfoglalták az egész kontinenst, hogy utána Amerika ellen induljanak. A megváltozott történelem miatt soha nem következett be például a partraszállás, és Pearl Harbort sem rohanták le a japánok. Ismerős személyiségek sem lesznek, ez viszont a licenc hiánya miatt van, de a "mi lett volna, ha" elvet követve azért találunk majd néhány igen erőteljes karaktert. A helyszínek között csak New York és Washington szerepel, de ha lesz második rész, akkor ott már többre számíthatunk, most többre nem volt elég idejük a készítőknek a szoros határidő miatt.

A fegyverek alapjául az eredeti második világháborúban használt példányokat vették, csak egy kicsit fejlesztettek rajtuk. Ezek mellett viszont lesznek olyanok is, melyeket a nácik titkos kutatóbázisain alkottak meg. Utóbbiakat a már nyilvánosságra került tervek után dolgozták ki.

Turning Point: Fall of Liberty - a részletekA játékmenet is egyedi lesz, melyről az alternatív környezet mellett a harcrendszer is gondoskodik. Dan Carson, a karakter, akit alakítunk, egy átlagos fickó, így nincs is kiképezve a fegyveres harcra, ezért sokszor kell majd puszta kézzel megküzdeni a nácikkal. Mivel nem egy mindent elsöprő felszabadító hadsereg katonáját alakítjuk, sűrűn kerülünk olyan helyzetbe, ahol több ellenféllel szemben és gyengébb fegyverekkel kell harcolni. A lőszer is kevés lesz, tehát jól fog jönni, ha az öklünket is bevetjük.

A közelharc elég szórakoztatónak ígérkezik, ugyanis az alapnak vehető "odasózunk a németnek, hogy elvegyük a fegyverét és telepumpáljuk ólommal" mozdulatsor mellett a környezetet is kihasználhatjuk a még látványosabb és hatékonyabb eredmény elérésének érdekében. Például a tetőről le lehet majd lökni a mit sem sejtő katonákat, vagy egy konyhában elkapjuk valakinek a grabancát, hogy fellökjük az asztalra, és azon végigcsúszva a túloldalon lévő szemétledobóban végezze.

Turning Point: Fall of Liberty - a részletekAhogy azt már említettem, nem katonák vagyunk, de néha lesznek majd társaink, hogy segítsenek a betolakodókat kitessékelni a hátsó kertből. Viszont ők sem profik, így tőlünk is függ, mellettünk maradnak-e vagy inkább lelépnek, ha úgy ítélik meg, nincsenek biztonságban mellettünk. A túlélés a lényeg, mély barátságok nem igazán fognak szövődni...

A grafikáért az Unreal 3 motor felel, melyen végeztek átalakításokat, kiegészítették néhány dologgal, de egyelőre erről nem beszélnek a fejlesztők. A többjátékos rész jelen állapotban csak egy sima deathmatch és team deathmatch módból áll. A konzolos verziókhoz terveznek újakat készíteni, ha sikeres lesz a játék, a PC-shez viszont nem lesz ilyesmi, legalábbis még nem volt róla szó.

A játék az év vége felé jelenik meg, bővebbet valószínűleg a nemsokára kezdődő E3-on tudhatunk meg róla.