Two Worlds: májusi, eső, MMO, alkimiaEz az elem pedig az alkímia. Nincs benne sok hókuszpókusz, láttunk már ilyet sok helyütt, például épp az Oblivionban, melyre ez a cím úgyis erősen hajaz. A bázis itt is ugyanaz: a kalandok során begyűjthetünk számtalan alapanyagot, ezeket egy üstbe hajigálva juthatunk mindenféle okossághoz – lásd a kis animációt itt oldalt. Mindössze annyi a csavar, hogy a szokásos cuccokon, úgymint növények, elhullott állatok és ellenségek különféle testrészei, vagy épp valamiféle kristályok, más tárgyakat is belefőzhetünk a levesbe, például italokat vagy bombákat. Előbbiből persze másmilyen létyó, utóbbiból például srapnelgránát válhat, a kombinációk száma meglehetősen magas. Ha a kísérletezés eredménye megfelelőnek tűnik, szakácskönyvünkbe feljegyezhetjük („végy egy érett patkányagyat, fél font galócát, fiolányi varangynyálat, forrald öszve lassú tűznél”), hogy mindig kéznél legyen a tuti recept egy fegyver vagy csapda megmérgezésére, vagy épp sebgyógyításra. Kész recepteket egyébként venni is lehet, és küldetések jutalmaként is hozzájuk juthatunk majd.

Az alkímia az MMO módban még fontosabb lehet, hiszen itt lehet egymás között cserélgetni a különféle formulákat, akár komplett szakma alakulhat ki, megannyi boszorka és szakácskönyvárus tukmálhatja majd rád portékáit. Ebben a módban egyébként PvP és Pve is vár ránk, magyarul a fölös energiát arénákban vezethetjük le egymás ellen, ha meg kalandozni vágyunk, nyakunkba vehetjük a világot egyedül, vagy max. nyolc fős klánba tömörülve. Itt egyébként nem lesz szintlimit, korlátlanul fejlődhetünk, és nemcsak a klasszikus kihívások várnak ránk, hanem olyanok is, mint például egy lovas viadal.

Nos, ennyit egyelőre, a többit hamarosan, hiszen ismét ráérünk, hiszen két hónappal el lett napolva a projekt, immár május 9. a győzelem napja, ha minden jól megy. Lesz egyébként gyűjtői kiadás is, melyben plusz 15 euróért egy póló, egy igen pofás fém papírvágó tőr, egy exkluzív térkép, egy kártyajáték, és maga a stuff lapul, utóbbi három nyelven is (német, angol francia). Megtekinthető, előrendelhető a hivatalos honlap „PREORDER” hivatkozására bökve, egyébként csinos holmik vannak a polcokon...