Az éves rendszerességgel érkező Assassin’s Creed láttán sokak húzzák a szájukat, jogosan tartva attól, hogy előbb vagy utóbb az igencsak jól induló sorozat ki fog fáradni a sok folytatás közepette -- a rajongók már az Assassin’s Creed IV: Black Flag érkezését is korainak tartják, hiszen még az előző játék összes DLC-je sem került ki, máris a folytatásról van szó. Ne felejtsük el azonban azt, hogy a sorozat egyes részeit nem egyetlen csapat, hanem egy egész sor stúdió készíti egymást váltva, így ameddig az egyikük az aktuális részt hegeszti, addig a többi pihenhet és ötleteket gyűjthet.

Ennek a több stúdiót megmozgató stratégiának köszönhetően nem tart attól a Ubisoft, hogy a sorozat ki fog fáradni. A Eurogamer stábjával folytatott beszélgetése során a Ubisoft Montreal vezetője, Yannis Mallat elmondta: „Amikor rendszeresítjük a sorozatot, nem azt mondjuk, hogy a csapatnak csupán egyetlen éve van arra, hogy elkészítse a projektet. Az Assassin’s Creed-franchise már elég érett ahhoz, hogy elérje a játékosok és a közösség kritikus tömegét, de ahhoz is, hogy évről évre új ötletek kerüljenek elő, s az ezek megvalósítására alkalmas technológiák szülessenek. Ezen felül pedig elég érett már, hogy folyamatosan növekedhessen a kreatív stáb, hogy így több csapat dolgozhasson a következő részen és az egyéb projekteken.”

Mallat megerősítette, hogy beálltak egy körforgásra: amelyik csapatnak az Assassin’s Creed III-at köszönhetjük, az most pihen, s a következő, még be nem jelentett játékra gyűjt erőt, miközben a Black Flag formálódik. A Ubisoft Montreal első embere szerint ez a megközelítés egyáltalán nem zavarja a játékosokat, sőt örülnek annak, hogy minden évben egy új, friss játékot kapnak. Te is örülsz a máris érkező folytatásnak?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!