• Feltételezett csalás miatt több rekordját is törölték egy Minecraft speedrunnernek
  • Dream nem ismerte be a vádakat, de mostanra elfogadta a döntést

A Minecraft speedrunokra specializálódott youtuber, Dream népszerűsége elképesztő tempóban növekedett tavaly a videós platformon, több mint 15 millió feliratkozóval és 20-60 milliós nézettséggel rendelkező videókkal. Néhány hónapja azonban nagyot fordult vele a világ, megvádolták ugyanis azzal, hogy csalással érte el a rekordokat.

ugy-tunik-a-csalassal-vadolt-minecraft-speedrunner-vegul-elfogadta-hogy-torlik-a-rekordjait.jpg

A leggyorsabb Minecraft végigjátszások nagyban támaszkodnak a szerencsére, hiszen két nehezen megszerezhető item (ender pearl és blaze rod) jelentősen meg tudja gyorsítani a dolgokat. A speedrun.com oldal moderátorai (ők végzik a speedrunok elbírálását) nyomozni kezdtek, miután feltűnt, hogy Dream gyanúsan szerencsés, és végül közzétettek egy 29 oldalas dokumentumot, melyben a kéthónapos nyomozás eredményeit foglalták össze (ebből egy videó is készült). Lényeg a lényeg: Dream teljesen valószínűtlen százalékokat produkált, ezért végül úgy döntöttek, törlik a rekordjait.

Mondani sem kell, Dream tagadta a vádakat, és azt mondta, hogy elérhetővé teszi a fájljait, ha a moderátorok szeretnék, mivel azonban ez nem számít megdönthetetlen bizonyítéknak, ezért végül nem éltek a lehetőséggel. A felek között hosszasan zajlott a párbeszéd, Dream a számok kapcsán is igyekezett rávilágítani néhány tévedésre, úgy tűnik azonban, hogy végül megbékélt a döntéssel, nemrég ugyanis azt írta a Twitteren, hogy megérti a moderátorok nézőpontját. Dream azt persze nem ismerte el szó szerint, hogy csalt, ám a megváltozott álláspontja akár ennek is tekinthető...