December 10-én adásba kerül az idei Video Game Awards, s mint minden évben, most is exkluzív bejelentések tömegére kell számítani. Többek között leleplezésre kerül az új Alan Wake-játék, végre új információkat kapunk a hosszú ideje hallgató Metal Gear Solid: Risingról, s végül, a BioWare is bemutatja a legújabb sorozatát.

Az új, XBLA-exkluzív Alan Wake-ről Chocho kollégám hírében lehet majd bővebben olvasni, az MGS-t illetően a gálán kapunk új információkat, de még ez előtt a decemberi Game Informerben és hétfőn a magazin hivatalos oldalán pár kedvcsináló képet láthatunk majd, a BioWare rejtélyes projektjéről azonban egyelőre csak annyit sejtünk, hogy valószínűleg az új stúdióban készül. A BioWare alapítói ugyanis korábban ellátogattak Írországba, azon belül is Galway-be, hogy megalapítsák a BioWare Irelandet, s mivel a városban már működik a cég ügyfélszolgálata, nagyon is elképzelhető, hogy innen kerül ki az újdonság, bármi is legyen az.

A show házigazdája, Geoff Keighley egyébként nyilvánosságra hozta a VGA-díjakra jelöltek egy részét. Az év játéka díjért a Batman: Arkham City, a Portal 2, a The Elder Scrolls V: Skyrim, a The Legend of Zelda: Skyward Sword és az Uncharted 3: Drake’s Deception szállhat harcba, míg a legjobban várt játékok közt a BioShock Infinite, a Diablo III, a Halo 4, a Mass Effect 3 és a The Last Guardian található.

A jelölteket egy szakmai zsűri választotta ki, akiknek korai hozzáférése van a játékokhoz, így fordulhatott elő az, hogy a Skyrim jelölés kapott, holott még meg sem jelent. Természetesen ennél több kategória is lesz, ám ezek jelöltjei még nem ismertek, s várhatóan csak röviddel a show előtt kerülnek bemutatásra.