Hogy ez nekünk miért is lesz jó? Nos, elsősorban azért, mert SW: Clone Wars Adventures ingyenes, böngészős játék lesz, de mikrotranzakciós keretben plusz dolgokat is fel lehet majd oldani a játékban. A programot a Free Realms motorja fogja hajtani, ez a Sony egyik gyerekeknek készült játékoldala, melynek jelenleg kb. 11 millió felhasználója van.

A játékban természetesen a Star Wars univerzum ismert hőseinek bőrébe bújhatunk bele, saját fénykardot készítve, és feladatunk természetesen a klónháborúban való aktív részvétel lesz. A program különlegessége, hogy bár alapvetően ingyenes lesz, a felhasználók választhatnak havidíjas rendszert is, mellyel a játék minden eleme elérhetővé válik. És hogy mik ezek az elemek? Alapvetően olyan dolgokra kell gondolni, amelyek a játék szavatosságát növelik meg. A programban lesznek minijátékok, ha az ingyenes opciót választjuk, akkor a minijátékokat csak bizonyos szinthatárig teljesíthetjük, de a fizetéssel ez kinyílik, és minden minijáték minden szintje elérhetővé válik. További minijáték pl. egy beépített táblás kártyajáték, és egy bázisvédős móka. Persze ezeken kívül is lesznek mások.

A Sony közösségi eseményeket is kínálni fog, pl. lesznek fénykard-párbajok, fogathajtó versenyek, és még sok más. A program ez év őszén jelenik meg, digitális terjesztésben és boltokban is kapható lesz majd.