• Új, szöveghű adaptáció készül Stephen King disztópiájából
  • Edgar Wright (Haláli hullák hajnalaNyomd, bébi, nyomd!) rendezheti a filmet

A Paramount elérkezettnek látja az időt, hogy újra vászonra vigyék A menekülő embert (The Running Man). Ugyanakkor nem az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült 1987-es klasszikus remake-jéről, hanem Stephen King könyvének másfajta felfogású, szöveghű adaptációjáról van szó, amihez a stúdió – a Deadline értesülései szerint – már talált is egy neves rendezőt.

Hamarosan megállapodhatnak Edgar Wrighttal, a Haláli hullák hajnala és a Nyomd, Bébi, nyomd! direktorával, akinek egyébként októberben debütál Last Night in Soho című új horrorfilmje. A forgatókönyvet a 21 Jump Street és a szintén Wright rendezte Scott Pilgrim a világ ellen szkirptjét jegyző Michael Bacall írja. A produceri feladatokat pedig a Deadpool filmek és számos X-Men produkció készítésében részt vevő Simon Kinberg látja el.

the-running-man.jpg

Stephen King Richard Bachman álnéven közölt disztópikus regénye a közeli jövőben, 2025-ben játszódik. Ekkorra az Egyesült Államok jóléti diktatúrává változik, aminek legnépszerűbb tévéműsora egy ókori gladiátorjátékokat idéző reality túlélőshow a rendszer ellenségeinek szereplésével. Alább láthatjátok az 1987-es filmadaptáció előzetesét.