Ritka, hogy egy mémből külön játék készüljön, főleg olyan, ami önmagában is megállja a helyét. Most viszont pont egy ilyen rémmesének lehetünk szemtanúi, ugyanis pár lelkes független fejlesztő játékot készít az internet egyik kevésbé ismert horrormémje, Slender Man alapján. Aki esetleg nem ismerné Slender Mant, annak legyen elég annyi, hogy egy internetes fórumról indult magas, pókszerű végtagokkal, arctalan fejjel és fekete gyászöltönnyel megáldott alakról van szó, aki maga a megtestesült félsz (képet direkt nem közlünk, tessék csak meghagyni az élményt a játéknak).

A lent látható trailer kísértetiesen hasonlít az Amnesia: The Dark Descentre, legalábbis atmoszféra terén mindenképp. Sötétség, magány, halálos csönd és sehol egy lélek... mi már alig várjuk, hogy félhessünk a játéktól! Egyébként a játékmenet is sokat merít az Amnesiából, lévén az a feladatunk, hogy egy erdőben mászkálva információkat gyűjtsünk Slenderről úgy, hogy őt elkerüljük, hisz már a látványa is sebez bennünket.

A játék bétaverziója egyébként ingyenesen letölthető Macre és Windowsos PC-re, így ha valaki nem bír a vérével a végső kiadásig, az már most összecsinálhatja magát -- a nyári melegben legalább a ruhái nem lesznek olyanok.