A World of Warcraft új kiegészítőjének (adatlapunkon) megjelenésével ismét felpörögtek az esetleges filmadaptációval kapcsolatos hírek. Legutóbb arról számolhattunk be, hogy az elismert rendező, Sam Raimi otthagyta az ezer éve egy helyben toporgó projektet, hogy inkább az Oz: The Great and Powerful című filmjén dolgozhasson. Akkor sokan temetni kezdték a filmet, de a Legendary Entertainment nem mond le róla, sőt, most új írót vettek fel, hogy dolgozza át a forgatókönyvet.

A Variety információi szerint a kiszemelt író nem más, mint Charles Leavitt, aki olyan, elég nagy sikerű és kritikailag is elismert filmeket jegyez, mint a K-Pax, vagy épp a Véres gyémánt. Most ősszel is lesz egy filmje, a fantasy stílusú A hetedik fiú, szóval a földtől elrugaszkodó munkák is közel állnak a profiljához.

Az Activision Blizzard feje, Bobby Kotick kijelentette, hogy a kiadónak nagyon fontos a World of Warcraft film, és mivel a minőség sem utolsó szempont, folyamatosan a projekt mellett állnak, hogy csak olyasmi kerülhessen moziba, amivel a játékosok is elégedettek lehetnek.