A GameInformerrel készített interjúja során az Obsidian Entertainment vezérigazgatója, Feargus Urquhart azt mondta, hogy hónapokon belül bejelenthetik az új játékukat, azt a projektet, amit eredetileg a Microsoftnak készítettek Xbox One konzolra.

Urquharttól megtudtuk, hogy a csapat annak idején keményen dolgozott azon, hogy a Microsoft új konzoljának megjelenésére elkészüljenek az új játékukkal, de nem volt könnyű dolgok. A kiadó azt kérte, hogy olyan programot készítsenek, ami olyan, mintha egy belsős csapat dolgozott volna rajta, de az Obsidian ezt nem tudta teljesíteni, mivel nem volt világos, hogy ez alatt mit értenek, illetve gondot okozott, hogy az Xbox One különböző opcióit beépítsék. Mindez azt eredményezte, hogy a partnerek útja elvált, az Obsidian pedig kénytelen volt elküldeni 40 alkalmazottját, ami Urquhart szerint a stúdió mélypontja volt -- de azért nem volt minden veszve.

A projekt megmenekülhetett, miután a fejlesztők tárgyaltak néhány kiadóval, és az egyik lehetőséget adott arra, hogy a régi ötletek egy részét újrahasznosítsák, az eredeti elképzelések alapjaira valami újat készítsenek. Ezt a játékot fogják pár hónap múlva bejelenteni.

Az Obsidian új játékáról 2:26:00-nál esik szó.