A 2009-ben alapított Robot Entertainment-nek nincs nagy portfóliója, a legismertebb játékuk, az Orcs Must Die!-nak a második része is már hat éve jelent meg. Persze ott van az ingyenes Unchained is, azonban a 2017-es Haljanak meg az orkok epizód közel sem lett olyan sikeres, mint az elődrészek.

A hatvan fős személyzet a 2017-es Orcs Must Die: Unchained! után két játékon kezdett el dolgozni, de a kettő játékból mostanra egy lett, egy "stratégiai váltás" miatt, ennek pedig az lett a következménye, hogy a 60 főből 30 elbocsátásra került. Nem szép dolog, a Robot Entertainment a következőképpen indokolta ezt a fájdalmas lépést:

"Sajnálatos módon csökkentenünk kellett a csapat létszámát, hogy passzoljon az egy projekt által megkívánt követelményhez. Ez egy nagyon nehéz döntés volt, 30 tehetséges és elkötelezett fejlesztőtől kell megválnunk. Az elkövetkező napok nagyon nehezek lesznek, hiszen búcsút kell mondanunk a barátoknak és kollégáknak, akiknek köszönjük, hogy velünk dolgoztak az elmúlt időben." -- olvasható a Robot Entertainment blogposztjában. Hogy milyen játék készül a szórakoztató robot boszorkánykonyhájában, egyelőre nem lehet tudni, de hamarosan bejelentésre kerül.

18j4xvbcghmeljpg.jpg