A Metro 2033 egy remek könyv, és a 4A Games egy legalább ilyen jól sikerült videojátékot készített Dmitrij Gluhovszkij regényéből. A folytatás nem is váratott magára sokat, bár a tavaly megjelent Metro: Last Light már nem a könyv folytatására, a Metro 2034-re épült, hanem csak a világot tartotta meg, Artyom kalandjai pedig más irányt vettek, illetve még pontosabb, ha azt mondjuk, hogy Artyom kalandjai a játékban folytatódtak. És a Metro világa nem ért véget a Last Lightban, a 4A Games ugyanis már dolgozik a következő fejezeten.

Az új máltai iroda az AAA-kategóriás játékok fejlesztése érdekében jött létre -- hiába no, kinőtték magukat az ukrán fiúk és lányok. Ugyan továbbra is a kijevi stúdió lesz a főhadiszállás, a 4A Games kreatív igazgatója és társalapítója, Andrew Prokhorov, valamint Oles Shishkovstov műszaki vezérigazgató átköltözött a szigetországba.

Dean Sharpe, a frissen kinevezett vezérigazgató szerint mivel Málta az EU tagállama, ez könnyebbé teszi számukra új játékaik nemzetközi értékesítését, ráadásul remekül ösztönözheti a fejlesztőket is. Prokhorov hozzátette: rendkívül büszkék arra, amit a 4A Games fiatal stúdióként elért, és már nagyon várják ezt az új kalandot.

Sajnos azt már nem részletezték, hogy miféle AAA-kategóriás játékon dolgoznak még az új, a Metro világában játszódó program mellett, s azt sem tudtuk meg, hogy e projekt mennyire kötődik majd a PS4-re és Xbox One-ra is megjelenő Metro 2033-hoz és a Last Lighthoz. Folytatódnak Artyom kalandjai, vagy egy teljesen új történetet ismerhetünk meg? Jó kérdés, reméljük, hamar választ kapunk.