Az előzetes az E3-on bemutatott videó bővített verziója, és ahogy Carmack akkor ott az E3-on megígérte, hogy majd beszélni fog bővebben a játékról, ezt teljesítette is.



A Rage az első játék, ami az új id tech 5 grafikus motorral készül. A játék 60 képkockát fog megjeleníteni másodpercenként (ez az fps [frames per second]), és hatalmas területeket láthatunk majd a motor megatexturing technológiájának köszönhetően. Olyan sok minden látnivaló lesz, hogy két DVD-re nem is fog ráférni az Xbox 360 esetében (na meg PC-re sem akkor), még úgy sem, hogy a textúrák felbontását csökkentik. Ez az előbbi textúrás dolog viszont csak a Xboxokra szól, mi PC-sek megkapunk minden földi jót, amit a játék kínálhat.

A Rage ellenben egy Blu-ray lemezre rá fog kényelmesen férni, de még mielőtt a PS3 fanboyok megőrültek volna, Carmack elmondta: igen, jobban szereti a Blu-rayt, de Xbox 360-ra jobb fejleszteni.

Csakúgy, mint a Doom 4-nek, a Rage-nek sem tudjuk a megjelenési dátumát, és ezt sem lehet majd megvenni digitális formában.