Sajnálatos módon a  Microsoft Flight Simulator, akárcsak egy meghibásodott motorú repülőgép, beleállt a földbe, hiszen utoljára 2006-ban jelent meg egy igazi játék a sorozatban, illetve valójában 2012-ben volt az utolsó megjelenés, de a Microsoft Flightot talán jobb, ha mindenki elfelejti, már csak azért is, mert októberben befejezi a pályafutását. Az 1982-ben indult sorozat tehát gyakorlatilag halott, s nincs is egy olyan komoly, széles körben ismert röpszimulátor, mint amilyen ez volt, -- vagyis van egy piaci rés, ami csak arra vár, hogy valaki betömje, ez a valaki pedig a Dovetail Games lehet. 

A vasútszimulátorokban utazó angol fejlesztőcsapat bejelentette, hogy a sínek után az eget célozzák meg, miután sikeresen kötöttek megállapodást a Microsofttal arról, hogy használhassák a Microsoft Flight Simulator mögött álló technológiát, vagyis egy olyan röpszimulátor van születőben, melynek alapját a redmondi cég adja, de nem egy új Microsoft Flight Simulatort köszönthetünk, hanem más név alatt kell majd keresnünk a programot. Az egyelőre névtelen játék a tervek szerint valamikor 2015-ben fog megjelenni.

Az üzlet részét képezi egyébként az is, hogy a Dovetail Games kiadhatja Steamre a 2006-os Microsoft Flight Simulator X-et Steam Edition alcímmel, s ebben megtaláljuk majd a Deluxe Edition tartalmait, valamint az Acceleration Expansion Packet. Ez még idén megjelenik, pontos dátumot azonban még nem kaptunk.