Már a nyakunkon van az új Star Trek-film, ami egy újabb alkalmat ad arra, hogy nyakig elmerüljünk a Gene Roddenberry által megálmodott, s J.J. Abrams által újraindított, felfrissített univerzumban -- azonban nemcsak a film vár ránk, hanem az új játék is. Ez a Digital Extremes berkeiben készül, s egy kooperatív akciójáték Kirk és Spock főszereplésével.

A dinamikus duó a reboot-sorozat első és második részének eseményei közt sem unatkozott, hiszen felütötte a fejét egy új veszély, mégpedig a gorn faj. Ezeket a zöldbőrű, agresszív idegen lényeket a tévésorozatokban csak kevés alkalommal láthattuk, s így nem is nagyon volt kidolgozott történetük, itt azonban már volt lehetőség a kibontakozásra, s a Digital Extremes kasztokkal és a maga hierarchiájával ki is bővítette a fajt, valamint egy saját kis történetet is kanyarintottak nekik, hogy legyen valami nyomós okunk végigküzdeni a pályákat.

Az alábbi videóban a stúdió vezetője, Brian Miller némi friss játékmenet társaságában árul el minden fontosabb tudnivalót a játékról és annak menetéről.