Star Wars: Knights of the Old Republic JátékképekAki szeret belebújni a lopakodó gyilkosok bőrébe, annak ideális választás lehet majd a birodalmi ügynök figurája.

Sean Dahlberg, a BioWare munkatársa szerint a birodalmi ügynökökhöz az inspirációt olyan híres Star Wars szereplők inspirálták, mint Grand Moff Tarkin vagy Zam Wesell. A birodalmi ügynökök mindig a háttérben dolgoznak és ők végzik el azt a piszkos munkát, amelynek köszönhetően a Birodalom kerekei olajozottan foroghatnak.

Az ügynökök mindig magas szintű technológiát képviselő alapfelszereléssel rendelkeznek, és a megfelelő „eszközt” a megfelelő pillanatban használják fel. A munkájuk persze nem más, minthogy beépüljenek a Birodalom ellenségeinek soraiba, és hideg szakértelemmel gyilkolják meg célpontjaikat. Azok a játékosok, akik ezt a kasztot választják, a császárság működését egészen más szemszögből láthatják majd.

Aki esetleg nem emlékezne rá: Zam Wessel a Klónok háborújának alakváltó gyilkosa volt, akit Anakin üldözött a film elején. Persze nagyon csábító választásnak tűnik ez a hangulatos kaszt, de a birodalmi ügynökök mellett fejvadászok, sith harcosok, jedilovagok és csempészek között is választhatunk majd, szóval nem lesz könnyű a döntés.

Egyelőre még nem tudni, mikor jelenik meg az Old Republic, de 2011 eleje valószínű dátumnak tűnik.