Szegény Isaac Clarke-nek nem lehet nyugta: miután sikeresen túlélt két necromorph-támadást, azt gondolhatná az ember, hogy az amúgy is komoly mentális problémákkal küszködő gépész most már lepihenhet és szögre akaszthatja a plazmavágót, a Visceral Gamesnek azonban más tervei vannak.

Hivatalosan ugyan még nem lett bejelentve a sorozat harmadik része, de korábban már felbukkant a játék logója, illetve most a Siliconera új infókat szerzett, nevezetesen azt, hogy a folytatásban a szeretett hősünk elmeállapota tovább súlyosbodik, és a tudata kettéhasad.

A disszociatív személyiségzavarnak köszönhetően létrejött alternatív személyiség a portál értesülései szerint a Shadow Isaac nevet kapta, s gyakran megjelenik majd előttünk, szóvá téve az elkövetett hibákat, de hosszú párbeszédek is kialakulnak majd, s az sem kizárt, hogy az új „szereplő” aktívan is befolyásolni tudja majd a játékmenetet.

A Dead Space 3 az eddig megtudtak alapján egy jeges bolygón, a Tau Volantison fog játszódni, ahol elsősorban az lesz Isaac feladata, hogy megtaláljon és visszavigyen a Marsra egy Ellie nevezetű tudóst. A vadászat során azonban hősünk találkozik Jenniferrel, aki egy rejtélyes kódex megtalálásán dolgozik a Rosetta társaság megbízásából, a szituációt pedig még tovább nehezíti az új ellenséges létforma, a Hive Mind, ami valószínűleg a necromorphok egy új fajtája lehet.