A közelmúltban egy nagyon fontos változás már volt a PC Guru háza táján, miután a nyomtatott magazin a 2019 decemberi számmal búcsút intett a hazai gamereknek. Most pedig újabb fejezet nyílik a PC Guru történetében, melyből Ti várhatóan jóval kevesebbet fogtok érezni, mint az újság megszűnésekor, számunkra azonban hatalmas jelentőséggel bír: az Esport1 felvásárolta a PC Gurut.

pcg1912-cover1500px.jpg

A megállapodás értelmében a PC Guru magazin online és print kiadási jogai az Esport1 Kft.-hez kerülnek, a két lap működése azonban változatlan formában működik tovább, míg Lengyel Zoltán, a korábbi kiadó ügyvezető igazgatója csatlakozik az Esport1 szakmai gárdájához.

Az esport-tartalmakra specializálódott Esport1 2016-ben jött létre, online hírportálként, valamint a számos közvetítés és nagyszabású rendezvény (pl. V4 Future Sports Festival) révén jelentős szereplővé nőtték ki magukat a hazai videojátékos piacon. Eddig elsősorban a fiatalabb korosztályt célozták be, a PC Guru csapatával kiegészülve azonban most az idősebb, elsősorban a hagyományos videojátékok iránt érdeklődő gamereket is képesek lesznek elérni.

„A PC Guru felvásárlásával az Esport1 célja, hogy a PC Guru több évtizedes múltját tovább ápolva, olyan hazai e-sport és gaming portfóliót hozzon létre, amelyben minden korosztály megtalálja a maga számára kedves videojátékos tartalmat. Legyen szó akár a hazai és nemzetközi elektronikus sport közvetítésekről, a gamer életmód magazinosabb tartalmairól, vagy akár az elemzőbb, olvasmányosabb játéktesztekről. Az Esport1.hu, a PC Guru magazinnal és az EsportGuru online tévé csatornával együtt 100% hazai tulajdonú videojátékos média csoporttá alakult, amely ezáltal a hazai piac legnagyobb szereplőjévé vált, több százezres elérést biztosítva a hirdetőknek” – mondta Bíró Balázs az Esport1 kommunikációs és stratégiai vezetője.

„Az Esport1 Kft. a PC Guru megvásárlásával egyesíti a régi és az új gaming médiát. Bevallom régi álmom és törekvésem volt, hogy a gaming szektor kiemelkedő médiumává tegyük a PC Guru magazint, amelyre egy nagyobb média vállalat részeként több lehetőségünk lesz. Biztos vagyok benne, hogy az Esport1 és PC Guru kapcsolata a jövőben sokkal nagyobb dolgok megvalósítását hozza magával” – tette hozzá Lengyel Zoltán, a korábbi kiadó ügyvezető igazgatója.

A két szereplő között egyébként nem ez az első együttműködés, hiszen 2017-2018-ban az Esport1 és a PC Guru csapata közösen adta ki az első hazai elektronikus sport kiadványt, az Esport magazint.

A PC Guru tehát változatlan formában folytatja útját, így a jövőben is azon lesszük, hogy elhozzuk nektek a legfrissebb videojátékos híreket, teszteket és előzeteseket, kiegészítve a filmes, sorozatos, képregényes és társasjátékos tartalmakkal.