Szeptember első heteiben egy véletlen folytán kiszivárgott a The Witcher 2: Assassins of Kings első játékmenet-videója, amely egy alfa állapotba lévő játékot tárt a szemünk elé, ám ezen a kezdetleges verzión is látszott, hogy a CD Projekt RED fejlesztőcsapata apait-anyait belead abba, hogy egy minden tekintetben kitűnő folytatást kapjuk. Azonban korai még örülni, ugyanis a játék még nem talált kiadót, de a cég szorgosan házal a portékájukkal, többek között az orosz IGROMIR rendezvényre is ellátogattak, ahol zárt ajtók mögött, pár kiadó képviselőjének és néhány kiválasztott újságírónak bemutatták, mit tud a The Witcher 2.

Az elméletben szigorú kamera- és fényképezőgép-tilalommal ellátott rendezvényen új játékmenetrészleteket láthattak a szerencsés résztvevők, sőt az egyikük szerint a látottak olyan jók voltak, hogy ebből vétek volna másoknak kimaradni, így hát sebtiben le is kamerázta a bemutatót, a felvételt pedig feltette az internetre.

Természetesen a RED csapata nem örült az újabb szivárgásnak, és ismét nem kommentálták a látottakat, de azt megígérték, hogy a hivatalos bejelentés napján megkapjuk a hőn áhított első részleteket.