Nos, az OXM magazin (amerikai hivatalos Xbox újság) megszellőztetett egy pletykát, miszerint Doug Church dolgozik a System Shock 3-on. Ha ez igaz, akkor nagyon örömteli a hír, hiszen így biztosak lehetnénk benne, hogy jó kezekbe került a projekt és az EA törődik a fejlesztéssel.

Újabb RendszerSokk?Church volt ugyanis az első rész projektvezetője, emellett tevékeny részese volt az Ultima Underworld és a Thief játékok sikerének is, illetve a Tomb Raider: Legend tervezése is őt dicséri, de a Deus Ex sorozatban is benne volt a keze, kisebb-nagyobb mértékben. Ilyen impresszív listával minden bizonnyal nyugodtan rá lehet bízni egy olyan nagy név fejlesztését is, mint a System Shock 3.

Azonban van még egy dolog, amit meg kell említenem. Warren Spector egy néhány hete adott interjújában megemlítette, hogy Doug Church olyan játékokon dolgozik, melyek alapjaiban rázzák majd meg a játékipart. Ezek közül az egyik lehet a SS3, a másik pedig az, amiről már jó ideje beszélnek: a híres tervező és Steven Spielberg közös projektje. Ez utóbbiról semmi konkrétum nem látott napvilágot, mindenki csak találgat.


Egyelőre ennyit tudok megosztani veletek, de még egyszer hangsúlyozom, ez csak pletyka, tehát tessék annak megfelelően kezelni. De reménykedni azért lehet...