• 40 üzletét tervezi bezárni a brit GAME bolthálózat
  • Az ausztrál EB Games is megszünteti 19 boltját

Az éves összesítéseken már tisztán látszik, hogy a digitális disztribúció átvette az uralmat a játékértékesítés terén, a bolti eladások pedig egyre inkább háttérbe szorulnak. Ennek pedig természetesen megvannak a maga szomorú következményei is a szegmensre vonatkozóan - szinte nem telik egy úgy hónap, hogy ne hallanánk boltbezárásokról és elbocsátásokról világszerte.

ujabb-szogeket-vertek-a-bolti-jatekertekesites-koporsojaba.jpg

Most gyors egymásutánban két ilyen hír is érkezett. Az egyik a brit GAME bolthálózat kapcsán, amely bejelentette, hogy 40 üzletet lesznek kénytelenek bezárni, amennyiben nem sikerül elérniük, hogy csökkentsék a bérleti díjakat.

"A tulajdonosokkal dolgozunk azon, hogy ne kelljen bezárnunk 40 üzletet, ami számos elbocsátással járna. Ugyanakkor a piac nagy kihívásokat tartogat, a GAME hálózata pedig jelentős, amely újragondolásra szorul, és a tulajdonosoknak is együtt kell működniük velünk, reális bérleti díjakat meghatározva" - áll a GAME közleményében.

Az ausztrál EB Games is hasonló híreket közölt: ők egészen biztosan be fogják zárni 19 veszteséges boltjukat januárban. Így is marad még 300, ráadásul új üzletek nyitását is tervezik, ezek azonban hibrid boltok lesznek az egyik testvérmárkával közösen, ami szintén jól mutatja, hogy a kizárólag gamingre fókuszáló áruházak napjai meg vannak számolva.