Egy egész elviselhető (bár messze nem kiemelkedő) első rész és egy kritikán aluli szinten vegetáló második után tér vissza a True Crime-sorozat. A legújabb epizódot állítólag egyfajta "reboot"-nak tekinti a kiadó, és a hongkongi akciófilmeket idézi majd, tehát John Woo szelleme ismét áthatja majd a játékot.

A játék főszereplője kicsit hasonlít az elsőéhez, de ez ne tévesszen meg senkit, mert új karakterről van szó. Wei Shen egy, a bűnözőzők közé beépülő zsaru, akit nemrég vettek fel a Triad soraiba. A sajtószöveg szerint "bármit meg kell tennie, hogy ne fedezzék fel, egyszerre őrlődve belső morális problémái és a feladat végrehajtása között." (Hú, milyen eredeti...)

Míg az első két rész egyfajta "o'csó", B-kategóriás GTA-klónként volt felfogható, a készítők itt úgy próbálnak eltávolodni ettől, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt helyeznek a klasszikus kungfufilmeket idéző akcióra: többek között Bruce Lee-t megszégyenítve kell verekednünk, és Chow Yun-Fatet lealázva kell mindenkit szitává lőnünk. Persze a szokásos autós üldözések ezúttal sem maradhatnak ki a repertoárból, ahogy az Assassin's Creedből "átgondolt" free-running üldözések sem.

A játék 2010 végén jelenik meg, és jó hír a PC-seknek, hogy a szokásos Xbox 360 és PS3 verziók mellett ezúttal őket sem hagyják ki a buliból.