Napjainkban egyre másra jelennek meg a nagy klasszikusok felújított változatban, elég csak a God of War-, a Team Ico- esetleg a Prince of Persia-játékokra gondolni. A módszer költséghatékony és láthatóan népszerű is, így nem csoda, hogy egyre több cég áll be a sorba -- most például a Rockstar.

A szemfüles rajongók felfedezték, hogy az ESRB, vagyis az amerikai korhatár-besorolással foglalkozó szervezet M matricát ragasztott a GTA III és a GTA: Vice City PlayStation 3-as kiadására, tehát a Rockstar két klasszikus játéka újra meg fog jelenni, nagy valószínűséggel digitális formában, de a dobozos kombópakk sem tejesen kizárt.

A fejlesztők oldaláról egyelőre még nem érkezett hivatalos bejelentés, de általánosságban elmondható, hogy ha már van besorolása a játéknak, akkor a megjelenés sincs messze. Van azonban egy furcsaság ezzel kapcsolatban, mégpedig az, hogy a Grand Theft Auto: San Andreas nem került szóba, pedig azt gondolná az ember, hogy az előző generációs GTA-epizódokat egyszerre kaphatjuk meg...