Amikor 2013 nyarán, két hónappal a The Last of Us megjelenése után először végigjátszottam a Naughty Dog zseniális alkotását, nemcsak maga a játék fogott meg, hanem annak fantasztikus zenéje is. Gustavo Santaolalla zenéje igazi mestermű, melyet minden idők második legjobb videojáték zenéjének választott az amerikai FACT Magazin. Nyár végére megvolt a zene CD lemezen, amelyet mai napig gyakran előveszek.

Az Egyesült Államokbeli Mondo, mely elsősorban limitált számú, filmekhez, televíziós sorozatokhoz, képregényekhez készített poszterek kiadásával foglalkozik, úgy döntött, hogy belép a játékzene kiadásba is, első munkájuk eredménye pedig egy gyönyörű kollekció, mely a The Last of Us-hoz készült.

A fantasztikus, gyönyörű rajzokkal illusztrált csomag négy bakelitlemezt tartalmaz, mely tartalmazza az alapjáték összes zeneszámát és a Left Behind című kiegészítő muzsikáját. A művészi rajzokat Olly Moss és Jay Show készítette. Ára 75 dollár, ezen az oldalon lehet előrendelni. Gyönyörű, igényes kiadás, ahogy a képen is látható, melynek minden rajongó polcán ott a helye. 

the-last-of-us-soundtrack.jpg