• A film az oklahomai olajmezők megszerzése miatt elkövetett indiángyilkosságokat dolgozza fel
  • A forgatókönyvet a Forrest Gumpot és a Csillag születiket jegyző Eric Roth írja

Legutóbb a 2013-as A Wall Street farkasában dolgozott együtt Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio. A legendás rendező két opusszal jelentkezett azóta: a teológiai-hitbéli kérdéseket feszegető Némaság tavaly előtt került a mozikba, a Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci és Harvey Keitel főszereplésével készülő Irishmant pedig jövőre mutatják be. Scorsese tervez egy Sharon Stone és Meryl Streep közreműködésével készülő mozit is, most azonban új projektje került napvilágra.

David Grann Killers of the Flower Moon című regényét adaptálja, ami az Egyesült Államok első sikeresen felgöngyölített sorozatgyilkosságát dolgozza fel. Al Spencer bandája az 1920-as években kezdte az oklahomai indiánokat kiirtani, hogy a lakóhelyükön elterülő olajmezőket megszerezze. A bűntényt a frissen megszervezett FBI leplezte le, élén azzal a Hooverrel, akit DiCaprio Clint Eastwood 2011-es életrajzi filmjében egyszer már eljátszott.

ea3f6af0bce488203091602f07eab688xl.jpg

Jóllehet egyelőre nem tudni, hogy a népszerű színész kit alakít majd. Ahogy a film bemutatójának időpontját sem ismerjük, feltehetőleg valamikor 2020-ban érkezik a mozikba. Az viszont már kiderült, hogy a forgatókönyvet a Forrest Gumpot, a Benjamin Button különös életét és a Csillag születiket jegyző Eric Roth írta.